Abbaye de la Cambre Ixelles

Abdij van La Cambre Elsene

Het klooster van de Abdij van Ter Kameren is gelegen in Brussel in de zeer centrale en zeer chique wijk van Elsene. De gebouwen zijn voor sommigen meer dan 800 jaar oud en dragen geschiedenis. Dit kerkelijk en architectonisch erfgoed is het afgelopen decennium bezet door de Orde van Reguliere Kanunniken van Premonstratenzers.

Deze gemeenschap van premonstratenzer kanunniken is in België aanwezig via 7 abdijen verspreid over het land.

De abdij in het hart van Elsene

De wijk Elsene waarin de Ter Kamerenabdij zich bevindt, ligt in het hart van de stad. Het is een woonwijk maar ook erg prettig om rond te lopen. De Abdij van Ter Kameren en zijn grote tuinen bieden de inwoners en bezoekers van Elsene een plaats van ontspanning en groen toerisme in het hart van de Europese hoofdstad. De gebouwen getuigen van verschillende opeenvolgende perioden van kerkelijke architectuur. De constructies zijn de afgelopen eeuwen aangepast en herbouwd, beschadigd door opeenvolgende oorlogen.

Elsene is een van de 19 gemeenten van Brussel, het leven is rustig en de inwoners zijn van verschillende origine. Het aantal studenten in de bevolking van Elsene is ook erg hoog door de aanwezigheid van verschillende studentencampussen van de Université Libre de Bruxelles.

Accommodatie in Elsene

Wonen in Elsene vereist een bepaald budget voor huisvesting. Elsene is een van de duurste wijken van Brussel, de gemiddelde huurprijs is de afgelopen decennia alleen maar gestegen.

De verplichtingen van de huurder worden geregeld door de nieuwe huisvestingscode die sinds 1 januari 2019 is ingevoerd. De federale huurwet werd verduidelijkt en gespecificeerd in elk van de drie administratieve gewesten via de gewestelijke huisvestingscode.

De Brusselse Huisvestingscode specificeert de voorwaarden waaronder de huurder en de verhuurder de huurovereenkomst aangaan. Een van de essentiële wijzigingen betreft de maximale maand huurwaarborg: In het Brussels Gewest mogen huiseigenaren niet meer dan 2 maanden huur als waarborg eisen in het kader van een huurwaarborg op een individuele bankrekening.

Bezoek andere prachtige religieuze monumenten in België

België is een overwegend katholiek land (75% van de bevolking). We vinden op zijn grondgebied een groot aantal oude religieuze monumenten die de eeuwen en de oorlogen hebben doorkruist. We raden u bijvoorbeeld een bezoek aan het klooster van Ermeton-sur-Biert aan, of een bezoek aan Antwerpen om de historische monumenten te ontdekken.